Reizen

Elke dinsdag, van 14:00 tot 16:00 uurinloopmiddag. Er is gelegenheid om samen een spelletje te doen. Samen een kopje koffie/thee te drinken. Samen iets creatiefs te doen. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die, als u vragen heeft of ergens mee zit, u te woord kan staan. Een keer per 14 dagen is er levende muziek. Bijdrage €1,50 per middag voor de koffie en/of thee.

Ons kantoor is geopend van dinsdag t/m donderdag van 11:00 tot 16:00 uur; telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 070-2002066.
Bij geen gehoor kunt u een voicemailbericht achterlaten: spreek dan duidelijk uw naam en telefoon in en wij bellen u z.s.m. terug. De voicemailberichten worden regelmatig afgeluisterd.

6-daagse busreis Elzas en Vogezen

Vertrekdatum:   Zaterdag 25 april 2020
Terugkomst:   Donderdag 30 april 2020
Aantal personen:   minimaal 25 personen
Reissom per persoon:   € 369,00 bij deelname van 25
Toeslag 1-persoonskamer   € 50,00 per persoon
Administratiekosten    € 2,50 per persoon
Toeslag niet-leden senioren collectief    € 32,50 per persoon 

Inclusief:

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar
 • 5 Overnachtingen in hotel Hirsch in Kehl-Kork in Duitsland
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Genoemde excursies exclusief entreegelden
 • Stadstour o.l.v. een Nederlandstalige gids ( onder voorbehoud ) in Strasbourg
 • Bezoek Europees Parlement (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
 • Tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting

Exclusief:

 • Overige maaltijden
 • Eventuele entreegelden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

We hebben hotel Hirsch definitief gereserveerd  en kunnen het kosteloos annuleren tot 3 maanden voor vertrek. Dat is best een lange tijd van te voren . Derhalve als u geïnteresseerd bent laat het ons zo spoedig mogelijk weten. 10 januari 2020 kunnen we bepalen of er genoeg deelnemers zijn. Als dat het geval is dan wordt u verzocht voor 21 januari de reissom te voldoen. Let op:  Zorg voor een goede annuleringsverzekering Als u zich definitief heeft opgegeven en betaald dan kunt uitsluitend een beroep doen op uw annuleringsverzekering om restitutie van de reissom te krijgen.

We kunnen over 10 één persoonskamers beschikken

Programma:

Dag 1: Heenreis  zaterdag 25 april

 We vertrekken  vanuit  Den Haag richting Duitsland. Aan het einde van de middag arriveren we in het hotel en volgt na de kamerindeling een diner.

Dag 2: Zondag  Colmar &Riquewihr
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de bekende en mooiste Col van de Vogezen, Colmar. Het historische centrum herbergt vele kleurige huizen en gebouwen, opgesierd met fleurige bloembakken met rode geraniums. U heeft voldoende tijd om de fraaie stad op eigen gelegenheid te verkennen. In de gezellige restaurantjes kunt u genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch rijden we naar het lieflijke plaatsje Riquewihr, dat bijna geheel omgeven is door een dubbele stadsmuur uit de dertiende en zestiende eeuw. Binnen de muren waant u zich in de middeleeuwen.

Dag 3: Maandag  Hout-Königsbourg&Kaysersberg
We gaan vandaag het indrukwekkende kasteel Haut- Königsbourg bezoeken. (Entree is ca. €9,00 per persoon) Ver voor het plaatsje Sélestad kunt u dit tot steen geworden sprookje op de top van een steile bergwand zien liggen. De ruïnes van een oud roversnest lagen eenzaam en verlaten totdat de Duitse Keizer Wilhelm II het geheel liet reconstrueren. U zult verbaasd staan over de pracht en praal in het kasteel. ’s Middags brengen we een bezoek aan het oude wijnstadje Kaysersberg. Het is de geboorteplaats van Dr. Albert Schweitzer. Vanaf de oude brug over de rivier de Weiss heeft u een prachtig uitzicht over het stadje.

Dag 4:  Dinsdag  Strassbourg
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Strasbourg. We maken een rondrit door deze prachtige stad onder leiding van een gids. Centraal staat de beroemde kathedraal Notre Dame met zijn anderhalve toren. Bijzonder is de kleine oude stadskern, waar de Franse sfeer en de Duitse bouwstijl op harmonieuze wijze samengaan. Na de rondrit wandelen we naar de schilderachtige oude wijk ‘La PetiteFrance’met zijn bijzondere vakwerkhuizen en oude, smalle straatjes. De lunch kunt u in de stad nuttigen. In de loop van de middag verlaten we de stad en gaan we terug naar het hotel. Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan het parlement. (onder voorbehoud van beschikbaarheid)

Dag 5: Woensdag  Route des Crêtes
Vandaag maken we een mooie panoramatocht begint aan de voet van de Col de la Schlucht. De route des Crêtes is in de Eerste Wereldoorlog aangelegd om de frans troepen ongezien door de Duitsers te kunnen bevoorraden. Niet verwonderlijk dus dat u geen dorpje tegenkomt, maar uitsluitend geniet van de prachtige vergezichten, mooie bossen en diep beneden u romantische meren en dorpjes. Onderweg maken we enkele fotostops op diverse uitzichtpunten. U krijgt onder andere de Petit Ballon en de Grand Ballon te zien. (1424 meter)

Dag 6: Donderdag Terugreis

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken, we rijden met diverse stops weer richting Den Haag..

Accommodatie

Hotel Hirsch Kork, 3-sterren

Dit hotel ligt in het dorp Kork in Duitsland, vlakbij het historische Kehl en Straatsburg, in een landelijke omgeving tussen de groene velden en bossen van de regio Hanauerland. Het door een familie gerunde hotel Hirsch beschikt over een lift, restaurant, bar, tuin en terras. De comfortabele kamers zijn voorzien van  telefoon, televisie en een badkamer met toilet en een bad of douche.

Het hotel wordt in januari tot maart geheel gerenoveerd, dus biedt vanaf april nog meer comfort.

Adres: Hotel Hirsch Gerbereistrasse 20 77694 Kehl Telefoon: 0049 – 7851 99160                                                     
Website: www.hirsch-kork.de