Elke dinsdag, van 14:00 tot 16:00 uurinloopmiddag. Er is gelegenheid om samen een spelletje te doen. Samen een kopje koffie/thee te drinken. Samen iets creatiefs te doen. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die, als u vragen heeft of ergens mee zit, u te woord kan staan. Bijdrage €1,50 per middag voor de koffie en/of thee.

5 achtereenvolgende dinsdagen: 6, 13, 20 en 27 november en 4 december, van 14:00-16:00 uur incl. pauze: IMPROVISATIETHEATER: 
Theater spelen? Niet voor mij! Onbekend maakt onbemind! Pippi Langkous zei het al: "Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan". Improvisatie is theater zonder vaste tekst. In de workshops leert u snel op ideeën te komen, zonder te blokkeren. Improvisatie maakt u losser, waardoor u steeds meer durft. Doel van deze lessenserie is vooral te ontdekken of theater iets voor u is. Senioren Collectief Haaglanden en KOO (ouderen in de Kunst) bieden deze cursus aan.
In 5 lessen gaat u aan de slag en maakt u kennis met een kunstactiviteit. Misschien is het al uw hobby of bent u benieuwd of dit iets voor u is? U bent in beide gevallen van harte welkom!  De kunstenaar/docent laat u kennis maken met de basisvaardigheden en brengt u als u daaraan toe bent, juist een stapje verder. De ervaren docent zal u helpen om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. In de lessen is ook tijd voor ontmoeting tijdens een kopje koffie of thee. De docent/kunstenaar is Bram Martens. De cursus wordt gegeven bij het Senioren Collectief Haaglanden aan de Marterrade 10 te Den Haag.
De kosten voor de 5 lessen incl. koffie en thee zijn € 45,00. Leden van het Senioren Collectief Haaglanden ontvangen 10% korting.
Inschrijven: 070-2002066 of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Donderdag 18 oktober, 13:30-15:30 uur: 
Voorlichting i.s.m. Florence over: Ik heb zorg nodig en hoe moet ik dat aanpakken? Kosten voor leden van Senioren Collectief en FlorencePas-houders: GRATIS. Voor niet-leden: €3,50. S.v.p. van tevoren aanmelden: 070-2002066.

Donderdag 25 oktober, 13:30-15:30 uur: Voorlichting i.s.m. Florence over: Financiële kwesties rondom opname in zorginstelling. Kosten voor leden van Senioren Collectief en FlorencePas-houders: GRATIS. Niet-leden betalen: €3,50. S.v.p. van tevoren aanmelden: 070-2002066.


Woensdag 24 oktober: Excursiereis naar het Europees Parlement in BrusselEr gaat geen dag voorbij of de Europese Unie en Brussel is in het nieuws. De ingangen van de gebouwen van de Europese Unie en het Europees Parlement zijn een vertrouwd TV-beeld geworden. Volgend jaar zijn er Europese Verkiezingen. Maar hoe ziet dat er nu van binnen uit en wat gebeurt daar allemaal? Het Senioren Collectief Haaglanden organiseert voor de tweede keer een dagtocht per bus naar het Europees Parlement inclusief een rondleiding en uitleg over de werkwijze van het parlement en de Europese Unie. Vertrek rond 09:00 uur vanaf de Prinsessegracht, terukomst rond 19:30 uur. Kosten €35,00 p.p., lunch en koffie onderweg is voor eigen rekening. Leden van het Senioren Collectief krijgen 10% korting. 
Heeft u interesse? Laat het ons dan z.s.m. weten
 per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 070-2002066.

Ons kantoor is geopend van maandag t/m donderdag van 11:00 tot 15:30 uur; telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 070-2002066.
Bij geen gehoor kunt u een voicemailbericht achterlaten: spreek dan duidelijk uw naam en telefoon in en wij bellen u z.s.m. terug. De voicemailberichten worden regelmatig afgeluisterd.