U hoeft zich niet te vervelen in de vakantietijd.
Het senioren collectief organiseert in de maand augustus 3 dagexcursies per touringcar.


15 augustus: Millingen aan de Rijn en het Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Om 10.30 rijden we naar Millingen a/d Rijn waar we in het eethuis De Gelderse Poort een goed verzorgde koffietafel op ons wacht.
Om 14.00 uur vertrekken we weer voor een mooie rondrit (met gids) voor een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De tocht voert via het kleinste dorp in Nederland Persingen en via Beek en Dal naar de top van de 100 meter hoge heuvelrug. Vanaf Berg en Dal gaan we over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Hier vindt u het Canadese militaire kerkhof en het Bevrijdingsmuseum. In het museum maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd en viert u de bevrijding en de wederopbouw van Nederland. Via de Ooijpolder met zijn weidse uiterwaarden gaan we weer terug naar Millingen aan de Rijn en terug naar Den Haag, waar we om 18.30 weer zullen aankomen.

PRIJS: € 45,00 P.P. (incl. koffietafel en toegang bevrijdingsmuseum. Korting leden € 5,00 p.p.


22 augustus: Noordoostpolder

Het  thema voor deze excursie is 3 generaties later
Om 8.45 gaan we op weg naar Nagele in de N.O.Polder In het restaurant Kluishof.
08.45 uur: vertrek. 10.30 uur: Aankomst Nagele, de Kluishof

U wordt hartelijk ontvangen bij de Kluishof, met koffie en verse appeltaart met slagroom.
Daarna volgt er een enthousiast verhaal van de gids over de plek waar u zojuist bent aangekomen. Na de tweede ronde koffie stapt u met de gids in de touringcar voor een unieke rondrit door de Noordoostpolder. Hierbij gaat u over verschillende boerenlandwegen, waar u een mooi beeld krijgt van de Noordoostpolder. Daarnaast neemt de gids u mee op de dijk, langs het water van het IJsselmeer. Tijdens de route over de dijk gaat u met de touringcar onder de Ketelbrug door. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op het voormalige eiland Urk. Verder  rijdt u langs het grootste windpark van Nederland, met molens met een hoogte van wel 200 meter.

Aan het eind van de rit keren wij terug naar de Kluishof We kunnen  rond e kijken in de boerderijwinkel, waar een ruim assortiment streekproducten te vinden is. Ook worden de deuren van het windmoleninformatiecentrum voor u geopend. Hier kunt u meer te weten komen over het windpark Noordoostpolder met haar technieken, de gids zal hierbij aanwezig blijven om vragen te beantwoorden.

Om 13.30 staat er een goed verzorgde lunchbuffet incl. Soep, en iets warms voor u gereed om 15.00 vertrekken we weer naar Den Haag waar we om 16.45 arriveren.

Prijs:  € 40,00 p.p. Korting leden Senioren Collectief  € 5,00


29 augustus Delta Park Neeltje Jans met de Stormvloedkering

10.00 uur: Vertrek Den Haag naar -Vrouwenpolder
12.00 uur: Aankomst Vrouwenpolder, Deltapark Neeltje Jans
12.15 uur: Hier gaat u eerst aan tafel voor een goed verzorgde lunch
Na de lunch gaat u op eigen gelegenheid het park bezoeken.

Het Deltapark |Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? In de recent tot stand gekomen Delta Experience beleeft u de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier. De Delta Experience is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren.  Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. De bezoeker krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen , verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt de bezoeker voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

16.30 uur: Vertrek huiswaarts. 18.00uur: Aankomst in Den Haag

Prijs € 55,00  leden Senioren Collectief € 5,00 korting


Wilt u met één of meerdere reisjes mee, laat het ons zo spoedig  weten via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 070  2002066