Reizen en activiteiten

Elke dinsdag, van 14:00 tot 16:00 uurinloopmiddag. Er is gelegenheid om samen een spelletje te doen. Samen een kopje koffie/thee te drinken. Samen iets creatiefs te doen. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig die, als u vragen heeft of ergens mee zit, u te woord kan staan. Een keer per 14 dagen is er levende muziek. Bijdrage €1,50 per middag voor de koffie en/of thee.

Ons kantoor is geopend van maandag t/m donderdag van 11:00 tot 15:30 uur; telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 070-2002066.
Bij geen gehoor kunt u een voicemailbericht achterlaten: spreek dan duidelijk uw naam en telefoon in en wij bellen u z.s.m. terug. De voicemailberichten worden regelmatig afgeluisterd.

U hoeft zich niet te vervelen in de vakantietijd.
Het senioren collectief organiseert in de maand augustus 3 dagexcursies per touringcar.


15 augustus: Millingen aan de Rijn en het Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Om 10.30 rijden we naar Millingen a/d Rijn waar we in het eethuis De Gelderse Poort een goed verzorgde koffietafel op ons wacht.
Om 14.00 uur vertrekken we weer voor een mooie rondrit (met gids) voor een bezoek aan het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. De tocht voert via het kleinste dorp in Nederland Persingen en via Beek en Dal naar de top van de 100 meter hoge heuvelrug. Vanaf Berg en Dal gaan we over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Hier vindt u het Canadese militaire kerkhof en het Bevrijdingsmuseum. In het museum maakt u de aanloop naar de oorlog mee, ervaart u de bezettingstijd en viert u de bevrijding en de wederopbouw van Nederland. Via de Ooijpolder met zijn weidse uiterwaarden gaan we weer terug naar Millingen aan de Rijn en terug naar Den Haag, waar we om 18.30 weer zullen aankomen.

PRIJS: € 45,00 P.P. (incl. koffietafel en toegang bevrijdingsmuseum. Korting leden € 5,00 p.p.


22 augustus: Noordoostpolder

Het  thema voor deze excursie is 3 generaties later
Om 8.45 gaan we op weg naar Nagele in de N.O.Polder In het restaurant Kluishof.
08.45 uur: vertrek. 10.30 uur: Aankomst Nagele, de Kluishof

U wordt hartelijk ontvangen bij de Kluishof, met koffie en verse appeltaart met slagroom.
Daarna volgt er een enthousiast verhaal van de gids over de plek waar u zojuist bent aangekomen. Na de tweede ronde koffie stapt u met de gids in de touringcar voor een unieke rondrit door de Noordoostpolder. Hierbij gaat u over verschillende boerenlandwegen, waar u een mooi beeld krijgt van de Noordoostpolder. Daarnaast neemt de gids u mee op de dijk, langs het water van het IJsselmeer. Tijdens de route over de dijk gaat u met de touringcar onder de Ketelbrug door. Vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht op het voormalige eiland Urk. Verder  rijdt u langs het grootste windpark van Nederland, met molens met een hoogte van wel 200 meter.

Aan het eind van de rit keren wij terug naar de Kluishof We kunnen  rond e kijken in de boerderijwinkel, waar een ruim assortiment streekproducten te vinden is. Ook worden de deuren van het windmoleninformatiecentrum voor u geopend. Hier kunt u meer te weten komen over het windpark Noordoostpolder met haar technieken, de gids zal hierbij aanwezig blijven om vragen te beantwoorden.

Om 13.30 staat er een goed verzorgde lunchbuffet incl. Soep, en iets warms voor u gereed om 15.00 vertrekken we weer naar Den Haag waar we om 16.45 arriveren.

Prijs:  € 40,00 p.p. Korting leden Senioren Collectief  € 5,00


29 augustus Delta Park Neeltje Jans met de Stormvloedkering

10.00 uur: Vertrek Den Haag naar -Vrouwenpolder
12.00 uur: Aankomst Vrouwenpolder, Deltapark Neeltje Jans
12.15 uur: Hier gaat u eerst aan tafel voor een goed verzorgde lunch
Na de lunch gaat u op eigen gelegenheid het park bezoeken.

Het Deltapark |Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? In de recent tot stand gekomen Delta Experience beleeft u de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier. De Delta Experience is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren.  Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. De bezoeker krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen , verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt de bezoeker voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

16.30 uur: Vertrek huiswaarts. 18.00uur: Aankomst in Den Haag

Prijs € 55,00  leden Senioren Collectief € 5,00 korting


Wilt u met één of meerdere reisjes mee, laat het ons zo spoedig  weten via e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 070  200206618 September  Reisshow Griekenland

Inloop 13.30 – RONDO Marterrade 10

Start voorstelling: 14:00

Toegang € 5,00

Met Bewegende beelden.

Deze presentatie begint met een bootreis van Italië naar Griekenland. Vanuit de havenplaats Igoumenïtsa maken we een excursie naar Korfoe en Lefkas.
Vervolgens rijden door het Pindosgebergte naar de kloosters van Metéora en verder zuidwaarts bereiken we Patras, toegangspoort tot de Pelopónnesos.
De weg voert ons dan via Olympia, Andritsena en Kalamata door het Taygetosgebergte naar Sparta.
We brengen een bezoek aan de byzantijnse stad Mistrás en rijden over het kanaal van Korinthe naar Athene.
Na de pauze maakt u een rondreis over Kreta en brengt u een bezoek aan Santorinie.

Commentaar van een professionele spreker.

Mooie muziek.

Als u wilt komen dan graag opgave voor  30 augustus 2019

Tel.070 2002066 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Woensdag  28 augustus hervatten we weer ons populair maaltijd project.
Dit keer staat in het teken van lekker Italiaans eten. Geeft u wel op tijd op als u mee wilt eten want de ervaring leert dat het gauw is volgeboekt.
Kosten zijn € 10,00 excl. drankjes  Leden Senioren Collectief ontvangen 1 gratis drankje.
Ontvangst 17.30 met drankje. Om 18.00 gaan we aan tafel. Opgeven telefonisch of per e-mail

25  September : Indische maaltijd in de RONDO

De vorige Indische maaltijd was een groot succes, dus geeft u bijtijds op, want vol is vol. Kosten zijn € 10,00 excl. drankjes  Leden van het  Senioren Collectief ontvangen 1 gratis drankje.
Ontvangst 17.30 met drankje. Om 18.00 gaan we aan tafel. Opgeven telefonisch of per e-mail

Dank zij een gift van de RABO bank hebben wij in de Rondo een aantal laptops en computer met printer geplaatst. Komt u gerust eens langs, dinsdag en woensdag  ’s middags van 14.00 – 16.00 uur. Er is dan ook iemand aanwezig die u eventueel kan helpen.  Eind september zijn er weer computercursussen.

GESPREKKEN OVER THEMA VERBONDENHEID MET ALS LEIDRAAD

VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST

In een serie van 5 gespreksrondes  en een afsluitende bijeenkomstwillen we in kleine gespreksgroepen met elkaar van gedachten wisselen over de veranderingen die we in de loop van ons leven hebben meegemaakt.  Welke veranderingen ervaren we als een verrijking en welke veranderingen zijn een verarming. Te denken valt o.a.:   huishouding, man/vrouw verhouding, opvoeding, communicatietechnieken. Is er verschil in het spreken over ouderen vroeger en nu.

Gespreksronde 1

Het lijkt wel of de veranderingen die we mee maken elkaar steeds sneller opvolgen. Bekruipt bij u ook wel eens het gevoel dat u het niet kunt bijbenen. Of kijken we misschien met te veel nostalgische gevoelens naar het verleden met de verzuchting vroeger was alles anders. Maar dan moeten we elkaar wel gelijk de vraag stellen: was het ook beter?

Gespreksronde 2

Er zijn veel ouderen die het gevoel hebben verhuisd te zijn, zonder naar een ander huis te zijn gegaan. Zij zien hun leefomgeving, hun wijk, hun stad  veranderen. Zij voelen geen verbinding met de omgeving waarin zij zich nu bevinden. Herkent u zich hierin? Zo ja, hoe gaat u daar mee om?  Vindt u de verschillende culturen een hinderpaal of juist een verrijking?

Gespreksronde 3

We kunnen zeggen dat we ons in een geïndividualiseerde samenleving bevinden: Ieder voor zich. Zelfredzaamheid is het sleutelwoord, maar hoe verhoudt zich dat met de oproep van met name de overheid dat we meer moeten omzien naar elkaar. Hoe verhoudt zich dat met de grotere druk op mantelzorg.

Gespreksronde 4

De vraag die voor veel senioren essentieel is “In hoeverre voel ik mij nog verbonden met de huidige samenleving, met de maatschappij waarin ik leef.  Hoe zorg ik ervoor dat ik als senior staande blijf in deze snel veranderende   samenleving. Bij sommige ouderen bekruipt weleens het gevoel: zit de maatschappij wel op de inbreng van ouderen te wachten? Wordt er niet te veel over problemen van ouderen gesproken en te weinig met ouderen. Houdt de beeldvorming over ouderen wel gelijke trend met steeds meer actieve ouderen. Worden ouderen niet te vaak vereenzelvigd met ziek en zorgbehoevend.

Gespreksronde 5

Met de voortschrijdende technische veranderingen hebben veel ouderen een gevoel dat er een kloof ontstaat tussen Jong en Oud. Hoe ervaart u dit.  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we van elkaar kunnen blijven leren.

Gespreksronde 6

Afsluitende bijeenkomst

Heeft u interesse om aan deze gespreksronden deel te nemen laat het ons dan per telefoon of email weten. Wij willen graag eind augustus beginnen. Het is de bedoeling dat de gesprekken om de 14 dagen op een middag  plaats vinden. Wilt u niet aan alle bijeenkomsten meedoen dan kan dit natuurlijk ook. 

Aanmelden en info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch  070 2002066